Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

O Υπουργός Τουρισμού στην Ιερά Μονή ΚατουσίουΧθες Τρίτη 2 Ιουνίου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κων/νος Μαρκόπουλος, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται στην περιοχή
Κατουσίου Καρδίτσας.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Μαρκόπουλος έφτασε στην Ιερά Μονή Κατουσίου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του Υπουργείου καθώς και από Τοπικούς Φορείς.

Τον Υπουργό Τουρισμού υποδέχθηκε θερμά στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη του στο Μοναστήρι, τονίζοντας «ότι είναι μεγάλη τιμή για εμάς σήμερα κ. Υπουργέ που είστε κοντά μας».

Αμέσως μετά, ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος και ο Υπουργός Τουρισμού, μετέβηκαν στο Ιερό Ναό, όπου εκεί ενημερώθηκε από τον π. Γεώργιο για την ιστορία της Μονής.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Ηγούμενος, επί τη ευκαιρία της επισκέψεως του Υπουργού στην Μονή, προσέφερε στον κ. Μαρκόπουλο το συλλεκτικό επετειακό Ημερολόγιο του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια (1809-2009), όπου φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ρωσία.

Το ημερολόγιο αυτό συνδέει ιστορικά και πνευματικά τρείς χώρες, την Ελλάδα που ο Ι. Καποδίστριας γεννήθηκε, την Ρωσία που υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αγάπη 18 χρόνια και τέλος την Κύπρο εφόσον η μητέρα του ήταν Κυπριακής Καταγωγής.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την έκπληξη του, για το μοναδικό αυτό δώρο, που με τόση αγάπη του το προσέφερε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Κατουσίου Αρχιμ. Γεώργιος, δηλώνοντας ότι «το μόνο που δεν ανέμενα σε τέτοιο υψόμετρο της Ελλάδας (1.160 μ.), ήταν η συνάντηση με την ιστορία και την μοναδική μορφή του Ι. Καποδίστρια».

Εκφράζοντας ο κ. Υπουργός τις ευχαριστίες του για την ευγενική χειρονομία που του επεφυλάχθη, ενημερώθηκε και για την μοναδική εκδοτική πρωτοβουλία της Χριστιανικής – Κοινωνικής Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας ΕΛΑΙΑ (της οποίας ο Ηγούμενος διατελεί Πρόεδρος του ΔΣ), να επανεκδώσει τις από το 1841 ανέκδοτες επιστολές του πρώτου μεταβυζαντινού Ηγέτη του Έθνους του Ιωάννη Καποδίστρια.

Τέλος, αναχωρώντας ο Υπουργός κ. Μαρκόπουλος συνεχάρη τους συντελεστές της τεράστιας αυτής ιστορικής πρωτοβουλίας, δηλώνοντας ότι «επιβάλλεται η περαιτέρω ενημέρωση του Υπουργείου, για τις δραστηριότητες της ΕΛΑΙΑ, και γιατί όχι η συνεργασία της με το Υπουργείο Τουρισμού».