Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Η ΜΚΟ "Ελαία" στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Γράφει ο/η Ρεπορτάζ - Αιμίλιος Πολυγένης (Φώτο: Romfea.gr)
29.06.09

Στις 26/06/09 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε σε επίσημη προγραμματισμένη
συνάντηση στο Φανάρι, τον Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ελαία Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Αλευρά και τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Κορνιλάκη Ιωάννη, οι οποίοι και του πρόσφεραν ακριβές αγιογραφημένο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας " ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ " της Πατριώτισσας.

Κατά την συνάντηση η οποία διήρκεσε περί τα 70΄ ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος της Ελαίας ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τους Αγίους Προκαθημένους Αυστρίας κ. Μιχαήλ και Προικονήσου κ. Ιωσήφ, περί της πορείας του Εθνικού έργου που την τελευταία τριετία έχει αναλάβει η Ελαία αυτού της επανεκδόσεως των ανέκδοτων επιστολών του πρώτου μεταβυζαντινού Ηγέτη του Έθνους του Ιωάννη Καποδίστρια.

Την ανάληψη αυτής της Εθνικής εκδοτικής πρωτοβουλίας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προ διετίας χαρακτηρίσει ' άθλο ', και μάλιστα το προλογικό του σημείωμα θα κοσμεί την επικείμενη έκδοση.

Μετά το πέρας της υιικής προς Πατέρα ενημερώσεως, ο Δ/νων Σύμβουλος της Ελαίας κ. Κορνιλάκης Ιωάννης προσέφερε στον Άγιο Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το επετειακό συλλεκτικό ημερολόγιο Ελλάδος-Κύπρου-Ρωσίας Ιωάννης Καποδίστριας, 200 χρόνια από της εμφανίσεώς του στην διεθνή πολιτική σκηνή 1809-2009 το οποίο και με θαυμασμό απεδέχθη.